Жителям Олександрії презентували сучасні муніципальні автобуси комунального підприємства «Олександрійський транспорт».

 

У місті Олександрія Кіровоградської області пасажирів возитимуть п’ять нових низькопідлогових 12-метрових автобусів моделі Cobra CD272LF, виготовлених турецькою компанією Guleryuz, розповіла працівниця міської ради Юлія Марюхно.

 

Автобуси придбали наприкінці 2021 року на умовах фінансового лізингу. Це перший комунальний транспорт в місті.

 

Чотири автобуси виїхали на маршрути 28 червня.

 

Нові автобуси оснащені не лише просторим салоном і зручними сидіннями, а й відкидними пандусами для заїзду колясок, відеонаглядом, звуковим сповіщенням та моніторами, де транслюватимуться соціальні ролики і назви зупинок.

 

 

Автобуси курсують маршрутами №2/1 “Залізничний вокзал – Перемозький мікрорайон – Байдаківський мікрорайон – Залізничний вокзал”, №5/1 і 5/2 “Південний мікрорайон – Залізничний вокзал – школа №8 – вулиця Юрія Корлюка – Залізничний вокзал – Південний мікрорайон” та №11 “Вулиця Весняна – вулиця Садова – Залізничний вокзал – 14-й мікрорайон”.

 

Вартість проїзду – 12 гривень.

 

«Одним із моїх задумів було створення комунального автотранспорту – сучасного, європейського і комфортабельного. Ми провели велику роботу, від ідеї ми пройшли весь шлях, реалізували проєкт і вже з початку цього року були готові випустити наші автобуси на лінію. Але війна вносить корективи. Проте, ми попрацювали з банком та змогли внести зміни в договір, який нам дозволяє тепер використовувати ці автобуси в Олександрії у воєнний час», – зазначив міський голова Сергій Кузьменко.

Відзначимо, що в 2022 році компанії Güleryüz Karoseri Otomotiv Satn ve Tic. A.Ş. виповнюється 55 років. За ці роки компанія переросла в одного з найбільших у країні виробників автобусів великого класу, зокрема двоповерхових. Сьогодні з заводу щорічно виходить до 720 автобусів. Близько 40% продукції йде на експорт в 29 країн. На підприємстві працює близько 400 осіб.