У Чернівцях з 15 серпня зросте вартість проїзду у маршрутках. Її піднімуть із 10 до 14 гривень.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Чернівецької міськради на засіданні у вівторок, 9 серпня. Зміни стосуються в тому числі автобусів, які працюють в експресному режимі руху.

 

«Виконавчий комітет врахував потреби кожної сторони та підвищив плату за проїзд у маршрутках до 14 гривень. Завдяки цьому перевізники зможуть підготувати автобуси до зими (замінити гуму, усунути технічні несправності тощо)», – написав департамент транспорту та окремих питань комунального господарства.

Протягом навчального року школярі їздитимуть у маршрутках за половину вартості квитка – 7 грн. Різницю в тарифі перевізникам відшкодувати із бюджету не будуть.

 

Пільгова вартість проїзду для школярів буде зберігатися незалежно від того, яку форму навчання оберуть батьки – очну чи дистанційну. Проте у вихідні та свята за проїзд в автобусах міста школярі мають платити повну вартість квитка – 14 грн.

 

З підняттям тарифу Департамент транспорту посилить контроль за графіком руху та якістю надання послуг. Із недобросовісними перевізниками будуть розривати угоди. Для пасажирів опублікують графіки руху і забезпечать щоб о 20 годині автобуси були на маршрутах. Підприємці-перевізники гарантують, що разом із підвищенням тарифу на проїзд машини стануть чистішими.