Укрзалізниця працює над розширенням прямого сполучення між Києвом та Варшавою. В рейс вирушив тестовий поїзд, сформований з 14 стандартних вагонів Укрзалізниці, щоб нарешті отримати погодження від польської сторони.

 

«Під час моєї першої поїздки до Польщі на посаді голови правління Укрзалізниці в складі  делегації, яку очолював віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, ми домовилися з польськими колегами про фіналізацію цього проєкту.

Раніше було проведено всі випробування, і ми розуміємо, що наші стандартні вагони можуть без перешкод долати відстань від Києва до Варшави та зворотно. Маю надію, що сьогодні останній тестовий заїзд, після якого ми отримаємо зелене світло від польської сторони. Це дозволить у 2-3 рази збільшити пропозицію місць для прямого сполучення між українською та польською столицями», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Наразі прямий рейс Київ — Варшава — Київ лишається найдефіцитнішим напрямком. Щоденно тільки у мобільному застосунку УЗ реєструє понад 3 тис. запитів від пасажирів, які шукають квитки за цим сполученням, що в 10 разів перевищує пропозицію місць. Кількість місць обмежена тим, що на сьогодні польські залізничники пропускають за маршрутом Київ — Варшава лише спеціальні вагони «вужчого» габариту RIC, які мають 3-місні купе.

 

«Укрзалізниця вже відновила курсування всіх ремонтопридатних вагонів такого класу у своєму парку, звернулась до європейських партнерів щодо передачі таких вагонів, але їх не лишилось більше в наявності, а на замовлення та побудову нових піде понад 2 роки. Втім, це не зупинило українських залізничників, адже запит наших пасажирів спонукає знаходити нестандартні рішення. Майже рік тому Укрзалізниця ініціювала та постійно проводить роботу з польським залізничниками щодо реалізації цього проєкту», — зауважив член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

На вимогу польської сторони впродовж останніх 2 днів тривали детальні заміри абсолютно всіх габаритів кожного вагона цього поїзда спеціально залученими польськими технічними фахівцями з українською командою залізничників, яка зараз перебуває на прикордонній станції Дорогуськ у Польщі.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на прес-центр Укрзалізниці

 

Позначки: , ,