1 марта 2023 року за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та керівництва Укрзалізниці залізничникам передані 15 нових пасажирських вагонів.

 

Це останні 15 пасажирських вагонів зі 100, які були замовлені в 2021 році за кошти державного бюджету.

 

«Українська залізниця – одна з надійних опор обороноздатності та економічної стійкості держави. Завдяки системній та злагодженій роботі команди нам вдалося суттєво оновити вагонний парк Укрзалізниці, підтримати промисловість і забезпечити роботою десятки тисяч залізничників. Попри триваючі бойові дії компанія продовжує успішно виконувати свою гуманітарну функцію.

 

Так, значна частина цих 100 вагонів використовувалася для евакуації населення з лінії фронту та для перевезення дипломатичних делегацій країн-союзників. Вагони виготовлені з урахуванням принципів інклюзивності та безбар’єрності» – прокоментував Олександр Кубраков.

В кожному з переданих 15 вагонів передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар’єрне купе, де є спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником.

В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами.

 

 

Інші нові пасажирські вагони, отримані в рамках замовлення, обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією на кожному купе, індикатором зайнятості вбиральнь та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

 

Отримані 15 вагонів курсуватимуть у складах поїздів зі столиці на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в складі поїздів за маршрутами Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм та Запоріжжя – Перемишль.

 

Всі 100 вагонів були виготовлені Крюківським вагонобудівним заводом. Цьогоріч в держбюджеті також передбачено кошти на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на прес-центр Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України 

 

Позначки: , , ,