Укравтодор повідомив, що в компанії запроваджується комплаєнс функція в межах реалізації Плану заходів з протидії корупції.

Про це йдеться на Facebook-сторінці компанії.

 

«Ключовою метою впровадження комплаєнсу є – побудова ефективної системи заходів щодо управління ризиками в основі яких – існуючі процеси та політики», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до Плану антикорупційних заходів Укравтодору, схваленого Керівним комітетом високого рівня з питань впровадження Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та ЄБРР, в Укравтодорі будуть здійснені наступні кроки:

  • впроваджені ІТ-інструменти для управління дорожнім господарствомта внутрішні комунікації;
  • введено Кодекс етики та поведінки, зокрема і щодо одержання подарунків та врегулювання конфлікту інтересів;
  • застосовано процедури,  котрі визначатимуть роль кожного працівника у процесі комплаєнсу в усіх ключових сфер діяльності Укравтодору.

Ці заходи мають зробити роботу держагентства більш ефективною, адже Укравтодор став першим державним органом, який впроваджує сучасні антикорупційні практики ЄБРР в Україні.

 

Нагадаємо, у грудні 2020 року було підписано угоду між Укравтодором та ЄБРР, що включає не лише будівництво і реконструкцію доріг, але і впроваджує чотири реформи для дорожньої галузі, ключова серед яких– антикорупційна. Умови угоди передбачають обов’язкове виконання реформ для отримання кредитних траншів.