Укравтодор відновив реконструкцію найдовшої дороги країни біля Рогатина, щоб розвантажити трасу Київ – Чоп

 

 

Торік автошлях міжнародного значення М-30 Стрий – Ізварине об’єднав дві дороги: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Ізварине і став найдовшою магістраллю країни.

Метою було, аби 1400 км нового покриття «зшили» західні та східні області та утворили комфортний швидкісний коридор. Також дорога стала б частковою альтернативою трасі М-06 Київ – Чоп.

 

 

У 2021 році на Івано-Франківщині провели капітальний ремонт дороги М-30 від Рогатина до межі з Тернопільською областю та розпочали реконструкцію ділянки від Рогатина до межі із Львівською областю. Йдеться про 16,9 км. На жаль, через повномасштабне військове вторгнення росії роботи на цій ділянці довелося призупинити.

Як наслідок, пропускна здатність усієї траси М-30 на заході країни була низькою. Пасажирський та вантажний транспорт обирали альтернативні маршрути, здебільшого М-06. Зараз це призвело до перевантаження та руйнування траси Київ – Чоп. «Розморозити» реконструкцію біля Рогатина – найкраща можливість покращити логістику українського експорту за кордон.

Планується забезпечити проїзд у найкоротший термін:

  • розширити земляне полотно;
  • завершити будівництво мосту через річку Свірж та мосту-шлюзу в селі Княгиничі;
  • влаштувати вирівнюючий шар покриття з крупнозернистого асфальтобетону та верхнього шару щебенево-мастикового асфальтобетону;
  • задля безпеки руху на перетині з дорогою Н-09 Мукачево – Львів збудують кільцеву розв’язку у Рогатині.

 

 

Про це пише CityTrans з посиланням на сторінку у Facebook Укравтодору.

 

Позначки: , , , ,