Громадянам, які виїжджають за кордон на власному автомобілі, необхідно мати поліс «Зелена картка». Незабаром такі вимоги висунуть й інші країни, повідомляє пресслужба Національного банку України.

 

28 квітня 2022 року регулятор отримав від іноземних партнерів інформацію про те, що цей поліс вимагатиметься під час перетину кордону з Польщею. Ця практика, очевидно, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами, вважають в НБУ.

 

«За два місяці війни українські страховики разом із МТСБУ налагодили процес транспортування полісів до переміщених офісів страхових компаній та до кордону. Також вони відпрацювали оптимальні умови придбання та користування таким полісом», – прокоментувала директорка Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук.

Нагадаємо, з початку війни українці мали право перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови на власних автомобілях без полісу “Зелена картка”.

 

Тепер автолюбителям рекомендують заздалегідь оформити “Зелену карту”, тим більше що процедуру максимально спростили (доступно онлайн-оформлення). Ціна страхового полісу зараз знижена на 50% і є однаковою в усіх страхових компаніях.

 

Довідково

«Зелена картка» – обов’язковий міжнародний страховий  сертифікат, що має в усіх країнах уніфіковану форму. Він офоррмлюється для страхування ризиків цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів на випадок заподіяння шкоди здоров’ю та життю постраждалих осіб на території країн-членів системи «Зелена картка»

 

                                                                                             Фото: minfin.com.ua