У змаганні прийняло участь 25 команд з сімнадцяти країн світу.

У Лейпцигу (Німеччина) пройшов 9 європейський чемпіонат серед водіїв трамваїв Tram-EM European Tramdriver Championship.

 

 

Представницям України вдалося посісти призові місця в особистому заліку. Так, Галина Загорна з Києва та Ірина Козак зі Львова розділили між собою друге та третє місця. Чемпіоном став Мікаел Густафсон зі Стокгольму.

 

 

Командні змагання виграли Джессіка Шлютер та Андреас Брукс із Ганновера. Команда Львова опинилася на 5-му місці, а “Київпастрансу” – на 6-му.

 

 

Львів, крім Ірини Козак, представляв Степан Поплавський, котрий має 22-річний досвід роботи. Напарницею Галини Загорної у команді Києва стала Світлана Афанасьєва, яка працює у “Київпастрансі” 9 років.

 

 

Водії трамваїв змагалися у 5-ти дисциплінах: точне відкривання дверей на платформі; входження трамвая у криві, не зачіпаючи перешкоду; екстерне гальмування на швидкості; розрахунок гальмівного шляху без додаткових приладів; трамвайний більярд та боулінг. Більшість вмінь, водії використовують щоденно на маршруті, але деякі без втручання фортуни виконати на максимум не вдалося би.

 

 

На змаганнях усе було в кольорах нашого державного прапора – від упізнавальних вказівників із назвами команд до синього і жовтого трамваїв, на яких безпосередньо проводилися змагання. Підтримку наших спортсменів висловлювали як організатори чемпіонату ТRAM-EM 2022 та представники мас-медіа, так і пересічні люди. При цьому найпотужнішою та найприємнішою підтримкою нашої команди стали колеги з Кракова (Польща), які прибули на змагання як зі своїм стягом, так і з нашим.

 

 

Нагадаємо, з 2012 року Європейський чемпіонат водіїв трамваю зарекомендував себе як щорічна подія в Європі. Раз на рік найкращі водії зустрічаються, аби випробувати себе в різних дисциплінах та визначити переможця.

Вперше такі змагання відбулися в Дрездені, також цей захід проходив в багатьох інших містах: Відні, Брюсселі, Берліні та Санта-Крузі-де-Тенеріфе.

 

Джерела: ЦТС та let.org.ua