ЄБРР та ЄС підтримують компанію “зелених” технологій GO TO-U


Photo credit – Katya Akvarelna/UkrainerПлатформа Go To-U розвиває “зелений” транспорт у світі: перетворює заряджання електромобілів на просту справу.

GO TO-U стала переможцем Climate Innovations Vouchers в Україні, фінансованої Європейським Союзом ініціативи ЄБРР, мета якої допомогти агентам змін на ранньому етапі розвитку в реалізації їхніх кліматичних технологій.

Коли технології стають “зеленими”

Бізнес-партнери Любов Авраменко, Олена Артеменко та Назар Шимоне-Давидою у 2017 р. заснували GO TO-U. Свою місію сформульовали дуже чітко – зробити процес керування та заряджання електромобілів простішим, зручнішим і доступнішим, щоб прискорити декарбонізацію автомобільного транспорту.

Автотранспорт – одне з найбільших джерел забруднення. На цей сектор припадає майже чверть усіх викидів парникових газів. Платформа GO TO-U допомагає мільйонам людей розкрити потенціал низьковуглецевої мобільності“, – говорить Любов.

За словами засновників, ідея платформи не лише у пошуку зарядних станцій: GO TO-U також зв’язує водіїв з пунктами призначення завдяки унікальній функції бронювання станцій для заряджання у найбільш зручний час і забезпечує прості варіанти оплати.

Зарядна інфраструктура має встигати за електромобілями у своєму розвитку, як у кількісному, так і в якісному плані. Водії електромобілів вже хочуть непросто знайти зарядну станцію будь-де,  а заряджатися у місцях, які відповідають їхнім планам і потребам, з можливістю бронювання часу заряджання та простими варіантами оплати”, – пояснює Любов.

В Україні все більше людей пересідають на електромобілі. Темп зростання цього ринку є одним з найвищих в Європі – за даними Ukraine Invest, кількість електромобілів в Україні зросла у чотири рази з 2018 р. Але GO TO-U працює не лише в Україні – ця платформа об’єднує понад 300 тисяч зарядних станцій в усьому світі.

”Ми розуміємо, що майбутнє автомобілів – це максимальна зручність для водіїв. Ось чому головна мета наших програмних рішень – зробити процес заряджання зручним для автомобілістів”, – зазначає Любов.

Разом з Європейським Союзом та у співпраці з неурядовою організацією Greencubator ЄБРР підтримав розробку GO TO-U і допоміг компанії в розвитку за межами України.

Наразі компанія працює у 47 країнах, має офіс у США та налічує 22 працівника, половина з яких – жінки, тому що засновники глибоко вірять у можливості жінок в технологічному секторі. Компанія успішно залучила інвесторів з TechstarsABB EL Ventures та ABB Technology Ventures.

Інновації для кращого та “зеленішого” майбутнього

З 2017 р. ЄБРР та Європейський Союз допомагають компаніям втілювати в життя ініціативи, що сприяють скороченню вуглецевих викидів та поширенню “зеленого” мислення. Програма Climate Innovations Vouchers пропонує грантове фінансування до €50000 на кожну ідею і вже допомогла десяткам компаній інвестувати в дослідження та розробку, сертифікацію, тестування, IT тощо.

ЄБРР та ЄС вже видали €1 млн за програмою Climate Innovation Vouchers в Україні. Ця програма реалізується у рамках ініціативи ЄБРР Центр фінансування і передачі кліматичних технологій (FINTECC), яку ЄС підтримує в рамках своєї ініціативи EU4Climate.

Позначки: , , , ,