Цифрові водійські посвідчення та техпаспорти в «Дії» невдовзі відображатимуться у польському застосунку mObywatel завдяки послузі кросдержавного шерингу.

Водійське посвідчення українців і техпаспорт, які доступні в «Дії», будуть також відображатися в польському додатку mObywatel (аналог української «Дії»). Про це повідомив у телеграм-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за результатами спільного брифінгу з Янушем Цешинським, урядовим уповноваженим з питань кібербезпеки Польщі.

 

«Завдяки цій можливості українці, які змушені були виїхати до Польщі, зможуть додати цифрове водійське та техпаспорт з Дії у mObywatel і використовувати цифрові документи на рівні з паперовими», – йдеться в повідомленні Мінцифри.

Як також зазначають у Мінцифри, кросдержавний шеринг документів — це не тільки наступний крок у розвитку цифрових взаємин між Україною та Польщею, а й міжнародного визнання електронних документів у «Дії».

 

Януш Цешинський додав, що функціонал шерингу вже готовий і залишилося владнати законодавчі питання. За його словами, послуга запрацює до кінця року.

 

«Ми розуміємо, що сучасне суспільство не може функціонувати без цифрового середовища. Те, яких успіхів досягла екосистема «Дія», дійсно вражає. Тому ми вирішили запровадити ці механізми для українців, які зараз у Польщі. Крім цього, це допоможе нашій тісній співпраці у майбутньому, бо воно точно буде цифровим», — наголосив Цешинський.

Михайло Федоров і Януш Цешинський