Міністерство інфраструктури України домовилося з Державною прикордонною службою про те, щоб один із західних пунктів пропуску був лише для бензовозів.

 

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм під час онлайн-обговорення з профільними міністерствами теми торгівлі та експорту.

 

«Є домовленість із прикордонною службою, що один із пунктів пропуску буде тільки для палива, там буде зроблено паливну смугу. Думаю, що це буде реалізовано найближчими днями», – зазначив він у ході онлайн-обговорення з профільними міністерствами теми торгівлі та експорту.

Найєм також додав, що у планах відомства зробити деякі пункти пропуску на польському кордоні лише вантажними, повністю перенаправивши пасажирські та легкові транспортні засоби на інші.

 

«Це насамперед Ягодин та Краковець, які можна направити на Устилуг та Шегині. Я гадаю, що нам це вдасться зробити, і такі розмови зараз ведуться», – додав заступник міністра.

За даними Мінінфраструктури, сьогодні у чергах на кордоні стоять до трьох тисяч транспортних засобів, які не можуть виїхати з України, та близько 1,2-1,5 тисячі – на в’їзд до країни. Причиною цього, за його словами, окрім “євроблях” є те, що самі пункти пропуску не облаштовані для того, щоб пропускати таку кількість транспортних засобів.

 

«З тих пунктів, які є зараз на кордоні, не всі можуть приймати великовантажний транспорт. На польському кордоні у нас лише чотири пункти пропуску, які можуть пропускати 20-тонники (фури). Це – Ягодин, Краковець, Шегині, Рава-Руська. Решта може пропускати 3,5-7 тонн», – уточнив Найєм.