Мостовий перехід через річку Тересва знаходиться на автомобільній дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Його було збудовано у 1957 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання.

 

 

З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту.

 

Під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст. Наразі відомо про 5 потерпілих, один у важкому стані.

 

Міст перекрито поліцією та організовано об’їзд автотранспорту через с.Нересниця (схема додається).

 

 

Для запобігання обвалів та руйнувань, стратегічні мости в Україні зараз перевіряє створена Урядом Комісія. Її перші висновки – 10% мостових споруд перебувають в непрацездатному стані, а середній вік більшості мостів в країні сягає 60 років. Комісія вже провела обстеження великих мостів у Києві, Житомирі та Рівному.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

 

Позначки: , ,