У Рівному підвищили тариф на проїзд громадським транспортом. Рішення ухвалили 28 липня на засіданні міськвиконкому.

Вже з 1 серпня квиток за маршрутку вартуватиме 12 гривень. За проїзд у тролейбусі доведеться заплатити 8 гривень.

 

Міські чиновники впевнені, такі тарифи економічно обґрунтовані. Більше того, голосували члени виконкому вже за знижену ціну. Адже попереднім проєктом рішення пропонувалась підняти вартість проїзду у маршрутці до 14 гривень, а тролейбус  10 гривень.

 

«Якщо говорити про тролейбуси, то левову частку структури здорожчання займає запчастини до електротранспорту, до тролейбусів. Зокрема шини та інші компоненти, які потребують для ремонту. Зростання курсу валют, відповідно підняття ціни в тролейбусі», -сказав голова мыста Рівне Олександр Третяк.

А от щодо маршрутного таксі – то на підняття ціни за квиток вплинула проблема із паливом.

 

«Тариф, який пропонували перевізники, був набагато більший. Ми зменшували його по різним причинам. Ми розуміли, що таке підняття цін буде занадто високим», – висловився начальник управління транспорту Рівного Василь Сливка.

Підняття тарифу у Рівному – тема не нова. Говорити про це почали ще в травні. Проголосувати планували 14 червня на засіданні міськвиконкому, однак тоді рішення не прийняли. Повторити хотіли вже 21 липня. Та питання знову зняли із порядку денного. Таким чином, Рівне, стало чи не останнім обласним центром де підняли ціну.

 

Треба зазначити, що хвиля здорожчання прокотилась всією Україною. Однак, до прикладу, в Одесі, Києві та сусідньому Луцьку, ціну підняли лише на маршрутки. А от вартість проїзду електротранспорту залишили без змін. До слова, саме в цих містах діє електронний квиток.

 

Аналогічну систему у Рівному планував запровадити попередній очільник управління транспорту. Нині ж, питання на паузі, каже новий керівник Василь Сливка. За його словами, «наразі це не актуально. Потрібно налагодити певний стан в тому що є. Тоді буде йти мова, після закінчення військових дій, про є квиток».

 

Джерело: hitvmg; Фото: Суспільне Рівне