Рівненська міськрада планує підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті. Планується, що вартість однієї поїздки у тролейбусі зросте на 4 грн, а у маршрутці – на 6 грн.

 

“Ми зустрілися з перевізниками, вислухали усі їх аргументи та передамо ці пропозиції для керівництва міста, виконавчого комітету, який саме і розгляне питання підняття тарифів на проїзд. Перевізники дають обгрунтовані причини зростання вартості – це і зростання вартості пального, і збільшення коштів, які потрібні для обслуговування, – прокоментував ситуацію заступник міського голови Рівного Артем Ганущак. – Водночас наша позиція незмінна – якщо відбудеться підняття тарифу, ми будемо вимагати жорсткого контролю за дотриманням графіків руху, а також якістю надання послуг. Якщо буде просідання по транспортній сфері, то це вплине і на інші сфери життєдіяльності міста. Тому варто знайти оптимальне рішення питання.”

 

За результатами зустрічі представників міської ради з перевізниками на сайті Рівненської міськради опублікували два проети рішень.

 

Один з документів передбачає підвищення тарифу на проїзд у міських маршрутках з 8 грн до 14 грн. Зазначається, що причиною такого рішення став різкий ріст цін на пальне. У чинному тарифі його вартість закладена на рівні 28 грн за літр, а тепер вона зросла до 69 грн за літр. У проекті прогнозують, що після підвищення тарифу «підвищиться якість надання послуг з перевезення пасажирів та безпека пасажироперевезень».

 

Інший проект передбачає зростання вартості поїздки у тролейбусі з 6 грн до 10 грн. Вартість проїзного квитка на місяць становитиме 300 грн.

 

Мешканцям міста пропонують долучитись до обговорень цих регуляторних актів про встановлення тарифу на проїзд міським транспортом загального користування. Зауваження та пропозиції приймаються до 16 липня. Потім остаточне рішення щодо тарифів прийматиме виконавчий комітет.