Влада Поморського воєводства реалізувала опцію додаткової закупівлі 29 електропоїздів сімейства Impuls 2 за рамковим контрактом, підписаним з компанією Newag у серпні 2022 р. на постачання двох електропоїздів вартістю 70 млн злотих (близько 15 млн євро).

 

Загальна вартість закупівлі 31 поїзда Impuls 2 становить приблизно 1,1 млрд злотих (235,6 млн євро), з яких 690 млн злотих надасть Європейський Союз, решта – Поморське воєводство.

 

Цій угодаі передувало підписання угоди з PKP Szybka Kolej Miejska (PKP SKM) — оператором перевезень в агломерації Труймясто (Гданськ — Гдиня — Сопот), яка дає право на співфінансування з фондів ЄС.

 

Перші вісім поїздів прибудуть до Польщі до кінця 2023 р., а з 2026 р. нові поїзди будуть експлуатуватися на маршруті завдовжки 40 км між містами Гданськ та Вейхерово.

 

У регіональних сполученнях намічено використовувати 11 двовагонних поїздів, кожен розрахований на перевезення 440 пасажирів, з яких 140 зможуть їхати сидячи.

 

В агломерації Труйм’ясто задіяно 20 тривагонних поїздів, що вміщують по 500 пасажирів. Нові поїзди адаптовані для громадян з обмеженою мобільністю, оснащені системами кондиціювання повітря та інформування пасажирів, виділено місця для перевезення велосипедів.

 

Новий рухомий склад замінить експлуатовані електропоїзди EN57 і дозволить підвищити рівень комфорту та безпеки для пасажирів.

 

Про це повідомляє CityTrans

 

Позначки: , , ,