Уряд Польщі готує постанову, яка дозволить будувати в Польщі швидкісні залізничні лінії зі швидкістю 250-350 км/год. Це необхідний крок для реалізації проекту Centralny Port Komunikacyjny.

 

Уряд виніс на громадське обговорення проект змін до «Положення про загальні умови руху залізничного транспорту».  Поправки є результатом запланованих інвестицій CPK в сферу будівництва нових залізничних ліній, у тому числі високошвидкісних.

 

Лінії, заплановані CPK, мають бути побудовані зі стандартом 250 км/год, з планом щодо майбутнього підвищення до 350 км/год.

 

Окрім врахування управління рухом на цих швидкостях, необхідно брати до уваги взаємосумісність залізничної системи в польському законодавстві, що означає встановлення лише системи ETCS рівня 2 на нові лінії, без національних систем сигналізації.

 

Іншим важливим елементом проекту є можливість використання системи ERTMS/ETCS рівня 2 у конфігурації без колійних сигналів.

 

На поточному етапі Міністерство припускає, що лінії, побудовані CMK, будуть обслуговуватися тільки новими або модернізованими поїздами, оснащеними ETCS, тому колійні пристрої не знадобляться.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на ЦТС

 

 

Позначки: ,