У Нацполіції розповіли, що камери автофіксації порушення швидкості на території України продовжують працювати попри військовий стан.

Про це в ефірі національного телемарафону #UAразом сказав перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

За його словами, багато водіїв чомусь думали, що під час війни з російськими окупантами правоохоронці відключили камери фіксації порушень правил дорожнього руху. Проте насправді ця система працює.

 

«Ми повертаємося до контролю над дотриманням правил дорожнього руху. І навіть до підвищеного контролю. Камери фіксують правопорушення, а ось час винесення постанови може бути до 60 діб. Відзначаються ДТП з постраждалими та загиблими, які пов’язані зі зневагою до ПДР», – наголосив Олексій Білошицький.

Крім цього представник патрульної поліції зазначив, що багато працівників Нацполіції зараз залучено до охорони громадського порядку та на передову, тому час обробки даних з камер та винесення постанови збільшено до 60 днів. Таким чином штраф можуть виписати навіть через 2 місяці після порушення.

 

                                    Фото: zn.ua