У Маріуполі знищена вся інфраструктура громадського транспорту, близько 90% не підлягає ремонту.

Зазначається, що для відновлення того рівня транспортної інфраструктури що був, необхідні сотні мільйонів інвестицій та до 3-х років роботи.

 

За даними міськради,  окупанти знищили майже весь транспорт, який було закуплено за останні п‘ять років. 259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Більш-менш вцілілий транспорт окупанти намагаються відремонтувати та відправляють його до Донецьку.

 

Крім того, зруйновано понад 50 км тролейбусної та трамвайної контактної мережі. А це 95%. Щоб це відновити необхідно 2-3 роки активної роботи та мільйонні інвестиції.

 

«Лише за п‘ять років нам вдалося побудувати сучасну транспортну модель. Закупили комфортабельні автобуси та тролейбуси, запустили нові маршрути. Вже почали ремонт депо, яке мало стати кращим в Україні. Маріупольці нарешті отримали у рідному місті європейський рівень сервісу. росіяни все це цинічно знищили. Тепер вони ще й вивозять вцілілий транспорт до Донецька. А маріупольцям дають застарілі автобуси. Таке їх «визволення», яке грунтується на руйнації та знущанні з жителів», – сказав мер Вадим Бойченко.