Вулицями Львова у тестовому режимі проїхав перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Він може стати на маршрут уже на початку липня.

 

«Оскільки його доукомплектували додатковою батареєю, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки», – зазначають у Львіській міській раді.

Разом із технічними працівниками ЛКП «Львівелектротранс» тролейбус здійснив свій перший тестовий рейс із території заводу до вул. Сахарова. А далі – по вул. Вітовського – пл. Франка – вул. Стрийській – до ТРЦ «King Cross Leopolis». У зворотному напрямі «рогатий» попрямував до старого трамвайного депо на вул. Городоцькій. Цікаво, що майже 70 років тому саме з цього депо на лінію виїхав перший львівський тролейбус.

 

Для передачі автотобуса місту державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» має провести додаткову сертифікацію.

 

 

«Випробування планують провести після 20 червня, тому є шанс, що на початку липня парк львівського електротранспорту чекатиме на ще одне поповнення», – зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».