На Сихів (Львів) ходитиме новий 5-секційний трамвай Electron T5L641

Новий п‘ятисекційний низькопідлоговий трамвай Електрон розпочинає випробування на коліях Львова“, – про це написав на своїй сторінці у соцмережі начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.
Це перший з 10 п’ятисекційних трамваїв Electron T5L641, які замовив ЛКП «Львівелектротранс».
Виробник ТОВ «ЕлектронМаш» ще буде проводити пуско-налагоджувальні роботи, здійснювати тестову обкатку та інше, і лише після цього трамвай буде введено в експлуатацію. Зазначається, що трамвай курсуватиме 8-м маршрутом, що пролягає новою гілкою на житловий масив Сихів.
Новий 5-секційний трамвай довжиною 30,2 метрів має широкі двері і низький рівень підлоги вагонів, що дозволяє пришвидити посадку-висадку пасажирів.  У трамваї є безкоштовний Wi-Fi, 12 подвійних USB-портів, у 2-й та 4-тій секції місця для маломобільних груп населення, система клімат -контролю ( окремо у водія і в салоні). Всього вагон вміщує до 265 пасажирів в тому числі 56 сидячих місць. Вартість одного такого трамвая становить 2,08 млн євро.
На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Нагадаємо, ЛКП «Львівелектротранс» замовив 10 нових п’ятисекційних трамваїв в рамках співпраці з ЄІБ за проєктом «Міський громадський транспорт України».  Переможець тендеру концерн «Електрон» планував перші 5 трамваїв поставити у червні 2022 року, а решту – до кінця грудня.

Втім 12 листопада виробник  ТОВ «ЕлектронМаш» повідомив, що готовий достроково, на півроку раніше графіку поставити Львову три перші трамваї – у середині грудня 2021 року.

 

Позначки: , , , ,