З 19 квітня на маршруті київської кільцевої електрички почав курсувати ще один модернізований електропоїзд та додано зупинку на станції Київська Русанівка, повідомляється на сайті АТ “Укрзалізниця”.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, війна дала поштовх для розвитку розпочатого у 2021 році проєкту Kyiv City Express.

 

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проєкту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином, по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», — наведено його слова в повідомленні.

За словами члена правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Перцовського зупинка на станції Русанівка у Києві не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані.

 

«Ми в короткі терміни її реанімували, зокрема, відремонтовано та укріплено платформу. Ця зупинка буде точно популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів», — додав він.

За даними керівника приміських перевезень “Укрзалізниці” Олександра Болдова, у відремонтованій електричці зроблено підсвітку зони посадки та висадки пасажирів, оновлено санвузли, пристосовано її до перевезень людей з інвалідністю. Крім того, там передбачено окремі місця для перевезення велосипедів, встановлено нові сидіння для пасажирів, нову енергозбережну систему освітлення, систему пожежогасіння, інформаційну систему та інше.

 

З 21 березня 2022 року Укрзалізниця запустила рух електропоїздів за маршрутом Дарниця — Святошин, а з 27 березня відновила повноцінний рух кільцем. Наразі електричка  робить 20 зупинок на своєму маршруті.

 

                                                   Фото: Олександр Камишін / Telegram