Перші гумові відбійники, що розділяють велодоріжку від паркувального простору для автотранспорту, встановлено в Києві.

У Києві для безпеки та зручності велосипедистів встановили гумовий борт, який відокремлює велосипедну смугу від зони паркування автотранспорту. Це має убезпечити пересування велосипедистів та унеможливити паркування автотранспорту на велосипедних смугах, повідомили в КМДА.

Такі конструкції широко використовують у різних європейських містах, зокрема, у Парижі, Берлині, Лондоні, і тепер вперше гумовий борт вперше встановили в Україні.

Дорожній гумовий борт був спеціально розроблений українським виробником у співпраці із Сектором організації веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Висота борту 12 см, що унеможливлює заїзд автотранспорту. Один бік – похилий для уникнення чіпляння педаллю велосипеда.  Для забезпечення видимості в нічний час борт має світловідбивальні елементи.

«Інша важлива річ – пропозиції Сектору організації веломережі щодо конструктивно відокремлених велосипедних смуг, внесені до змін ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», які наразі готуються до введення в дію», – поінформував заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Роботи з облаштування велоінфраструктури тривають одночасно на кількох столичних вулицях. Велодоріжки з’явилася на вул. Попудренка, б-рі Праці, вул. Юрія Поправки і Броварському проспекті. Таким чином на Дарницькому масиві реалізовано частину комплексної мережі підвізних велосипедних маршрутів до станцій метрополітену.

 

Позначки: , ,