Інспектори будуть фіксувати техстан транспорту, чистоту, наявність необхідних документів у водіїв, дотримання температурного режиму в салонах.

У Києві з 17 вересня почали працювати інспектори Комунальної служби перевезень, які будуть контролювати дотримання нових стандартів пасажирських перевезень у громадському транспорті міста, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Костянтина Усова, інспектори фіксуватимуть дотримання в транспорті температурного режиму в салонах, наявності всіх необхідних документів у водіїв, відсутність шумового і візуального забруднення всередині автобуса, наявність уніфікованого інформаційного плаката з портретом і даними водія, технічний стан транспорту, чистоту, наявність форменого одягу у водіїв, пристосованість автобуса для перевезення осіб з інвалідністю.

Для фіксації порушень інспектори матимуть постійно ввімкнені боді-камери.

Уточнюється, що нинішні інспектори є новим складом співробітників Комунальної служби перевезень. Попередній, за словами Усова, “вже в повному складі звільнили”.

Нагадаємо, в травні повідомлялося, що Київ має намір впровадити новий стандарт пасажирських перевезень замість маршруток. Тоді Костянтин Усов розповідав, що серед нових умов – забезпечення більшої доступності автобусів для маломобільних пасажирів і людей з інвалідністю, заборона звукового і візуального забруднення, наявність не менше 5 спеціальних кнопок зупинки на вимогу, обладнання салону кондиціонерами, системами обігріву та додатковим простором для перевезення не менше одного колісного крісла, дитячої коляски або велосипеда.

Серед інших новацій – автоматичне оголошення зупинок українською та англійською мовами, яке буде дублюватися на електронному табло всередині і зовні салону, щоб інформація була доступна людям з порушенням зору. Салони також будуть обладнані валідаторами для е-квитка і GPS-системами.

Позначки: , , ,