Правоохоронці заблокували роботу інспекції з паркування в м. Київ.

У Києві ще в п’ятницю заблокували роботу інспекції з паркування, що призвело до припинення евакуації автомобілів, написав заступник голови Київської міської госдаміністраціі Костянтин Усов. він зазначив, що правоохоронці підозрюють чиновників в перевищенні службового становища.

В Офісі генпрокуратура повідомили, що п’ятьом чиновникам КМДА повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень. Через це зараз в Києві не евакуюють автомобілі, які неправильно припарковані та заважають дорожньому руху.

«Мене поінформували, що зараз інспекція обезголовлена ​​і практично паралізована. Сервери і робочі станції інспекції вилучено. Евакуація автомобілів, які істотно перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах, смугах громадського транспорту», – написав він.

За інформацією Генпрокуратури, один з керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА і керівництво інспекції з паркування безпідставно евакуювали автомобілі на штрафмайданчик. За можливість забрати автомобіль вони нібито вимагали у водіїв суму, яка вдвічі перевищує офіційний тариф.

«Щодня члени групи повинні були становити 300 актів, на підставі яких приватні служби евакуювали транспортні засоби. Щоб виконати «денний план», вони вдавалися до хитрощів – у припаркованого автомобіля встановлювали знак «Дорожні роботи», – відзначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, що у липні КМДА встановила нові розцінки на парковку для автомобілів в центрі столиці.