В трамвайному депо Харкова вже є трисекційний трамвай “Stadler”, привезений з Білорусі для випробувань і можливої сертифікації.

В Харьков привезли трамвай "Stadler" из Беларуси (ФОТО)

В одному з харківських телеграм-каналів опублікували фото трисекційного низькопідлогового трамвая “Stadler”, який привезли до Харкова для випробувань і можливої ​​сертифікації, повідомляє Пасажирський транспорт.

Це вагон моделі “Stadler-В85300 “Метелиця”. Цей трамвай – дослідно-демонстраційний екземпляр компанії” Stadler “, випущений ще в 2014 році на заводі в білоруському містечку Фаниполь.

Даний вагон в період з 2014 по 2019 рр. побував на дослідній експлуатації у низці міст Росії – Москві, Самарі, Краснодарі, Санкт-Петербурзі. Також в окремі періоди до осені 2020 року працював у режимі дослідної експлуатації на маршрутах білоруської столиці Мінська. Був експонатом міжнародної виставки “InnoTrans” в Берліні у 2014 році. З жовтня 2020 року повернуто до заводу-виробника.

Довжина такого трамвая 26,7 метра, ширина стандартна 2,5 метра. Рівень підлоги низький по всій довжині салону, але сидіння над ходовими візками встановлені на досить високих подіумах. Є 60 сидячих місць, загальна місткість до 183 пасажирів при щільності до 5 осіб на квадратний метр. Трамвай двосторонній – з двома кабінами управління, є по 4 двері з кожного борту. Має три візки – два моторні з колесами діаметром 61 см під кінцевими секціями та одну безмоторних з колесами діаметром 53 см під середньої секцією. Загальна потужність тягових електродвигунів 560 кіловат. Максимальна швидкість обмежена 75 км / год.

 

Нагадаємо, на початку серпня цього року Укрзалізниця розпочала випробування приміського електропоїзду Stadler Flirt ЕПМ, п’ять вагонів.

А 26 серпня між Міністерством інфраструктури УкраїниАТ «Укрзалізниця» та Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) і Швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV, який визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектору залізничного транспорту України, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння. Відповідно до кументу для розвитку сектору залізничного транспорту буде спрямовано до 500 мільйонів євро. Зазначається, що “співпраця передбачає не просто закупівлю потягів, а й локалізацію виробництва Stadler завдяки будівництву нового заводу на території України”.

Позначки: , , ,