Таких заходів вживають, аби допомогти громадянам України і транспортним компаніям.

 

У Єврокомісії розглядають запровадження спеціальної процедури для загальноєвропейського визнання українських водійських прав. Про це повідомляє інформагентство dpa з посиланням на німецький уряд.

 

“Європейська комісія працює над угодою про дорожній транспорт з Україною, яка серед інших речей передбачає визнання водійських прав та сертифікатів кваліфікації для перевезення товарів”, – зазначили в уряді ФРН.

Федеральний уряд Німеччини та деякі німецькі землі вже обговорюють процедуру з Єврокомісією, пише dpa.

 

Згідно з чинним законодавством Німеччини, іноземцям з країн, що не є членами ЄС, але проживають у ФРН, дозволяється використовувати свої водійські права протягом шести місяців. Після закінчення цього терміну вони мають обов’язково оформити німецьке посвідчення водія.

 

Для багатьох українців, які проживають зараз на території ЄС, пов’язані з отриманням нових прав витрати можуть виявитися непідйомними, зазначає інформагентство. Визнання українських водійських прав має допомогти громадянам України та перевізникам продовжувати користуватися українськими правами на тлі російської війни в Україні.