Електробуси економічно більш вигідні ніж водневі автобуси, вважають замовники

Місто Монпельє (Франція) скасовує замовлення 50 автобусів з водневими паливними елементами, вважаючи, що дешевше та ефективніше замовити автобуси з акумуляторними батареями, повідомляє Electrek.

Зазначається, що легкові автівки на водневих паливних елементах вже майже мертві. Жодна програма щодо водневих транспортних засобів від Toyota Mirai до Hyundai NEXO Fuel Cell не отримала підтримки, оскільки батарейні електромобілі взяли верх.

Прихильники водню стверджують, що ця технологія все ще може стати пріоритетом для великих транспортних засобів, таких як автобуси та вантажівки. Але і тут є сумніви.

Монпельє, місто на півдні Франції, замовило 50 автобусів на водневих паливних елементах з поставкою протягом 2 років. Проте минулого тижня місто оновило план декарбонізації громадського транспорту і скасувало замовлення після перегляду фінансових звітів.

Очільник місцевого муніципалітету Міхаель Делафосс вважає, що водневі автобуси будуть у шість разів дорожчими за електробуси через вартість експлуатації:

«Водневі технології є перспективними. Але нам допомогли з інвестиціями у придбання, а не з експлуатацією. Однак це було б у шість разів дорожче, ніж з електробусами. Тож на даний момент ми відмовляємося від водневих автобусів. У 2030 році побачимо, чи буде водень дешевшим», – повідомляє La Tribune.

Попри те, що для міста водневі автобуси коштували б дешевше, але вартість експлуатації за 1 км становитиме 0,95 євро (1,08 дол.) для водневих автобусів порівняно з 0,15 євро (0,17 дол.) для акумуляторних. електричні.

В основному це пов’язано з вартістю виробництва, зберігання та розподілу водню, яка набагато дорожча і складніша, ніж електрозарядна інфраструктура, оскільки електромережа вже.

Автори зазначають, що Навіть у своїй найефективнішій формі виробництво та розподіл водню набагато менш ефективні, ніж живлення автомобіля від акумулятора:


Зараз Монпельє, як і багато інших міст світу, готується зробити замовлення на електробуси, які дозволять зробити громадський транспорт безкоштовним для проїзду.

Позначки: , , , ,