З 9 липня у Дніпрі встановлять нову вартість за проїзд в автобусах, вона становитиме 15 гривень, а на окремих маршрутах – 18 гривень.

Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Олександр Лещенко.

 

Проєкт відповідного рішення мають розглянути на засіданні виконкому 8 липня. Нові тарифи почнуть діяти наступного дня у разі ухвалення рішення. За словами Олександра Лещенка, наразі дію закону про регуляторну діяльність зупинено, тож громадські слухання з цього питання не передбачені.

 

Тариф становитиме 15 гривень, для школярів – 11 гривень. На маршрутах 9, 77, 90, 92 та 141 вартість проїзду складатиме 18 гривень, для учнів – 13 грн. Це пов’язано з тим, що протяжність цих маршрутів – понад 25 кілометрів, також тут знижений пасажиропотік.

 

Олександр Лещенко зазначив, що з початку повномасштабної війни в Україні змінилася вартість пального, у тому числі дизельного, яке використовують на маршрутах громадського транспорту.

 

“У лютому-березні ціна становила 24-26 гривень за літр, наразі складає від 55 до 58 гривень за літр. Крім того, змінилася ціна за мастильні матеріали та запчастини. Це пов’язано з порушенням ланцюгів поставок, зміною валютного курсу та іншими факторами”, – пояснив посадовець.

Вартість проїзду в електротранспорті лишиться без змін.

 

                          Джерело: Суспільне Новини. Фото: пресслужба Дніпровська ОДА