Міст через річку Прут на дорозі Т-26-07 з під’їздом до станції «Вадул-Сірет» є частиною транспортного коридору до ЄС та забезпечує пряме транспортне сполучення до українсько-румунського кордону.

 

Нова переправа також значно покращить транспортне сполучення для Мамаївської громади, зокрема жителів сіл Глиниця та Дубівці, яким більше не доведеться користуватись об’’їзними шляхами.

 

Це один з найдовших тимчасових мостів загальною протяжністю 120 метрів. Його зібрали з 4 мостових комплектів типу acrow/bailey, що підходять для пересування важких транспортних засобів.

 

Ширина проїзної частини – 3,7 метри.

 

Тимчасову переправу Агентство відновлення отримало від Норвезького управління державних доріг як гуманітарну допомогу.

 

Основний міст на дорозі Т-26-07 був визнаний аварійним і наприкінці 2021 року переправу демонтували. Через повномасштабне вторгнення росії на територію України – ремонт споруди було призупинено.

 

Щоб покращити транспортне сполучення в області та забезпечити ще один транспортний коридор до кордону з ЄС – змонтували тимчасовий міст який підходить для пересування вантажного транспорту.

 

 

 

 

Роботи на об’єкті тривали кілька місяців, і за цей час було влаштовано 14 пальових основ з металевих труб, виготовлено та змонтовано оголовки для опор, влаштовано в’язі між металевими трубами, змонтовані ригелі, влаштовано та заасфальтовано підходи до моста, виконані усі заходи з організації дорожнього руху.

 

Також на правому березі річки Прут влаштовано підпірну стінку.

 

За результатом двоетапних випробувань динамічного та статичного навантаження – «норвезькою» переправою дозволений проїзд для легкового транспорту та вантажівок загальною масою 35 тонн.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: ,