У селі Глиниця Чернівецького району дорожники облаштовують тимчасовий міст на стратегічно важливому автошляху Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до пункту пропуску «Вадул-Сірет».

 

Зі збірних металевих конструкцій, які Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримало від Норвегії, буде скомбіновано 120 метровий міст через гірську річку Прут. Переправу облаштовують типу acrow/bailey, яка підходить для пересування вантажівок.

 

Наразі тривають підготовчі роботи – підрядник влаштовує під’їзні шляхи до тимчасової споруди. На об’єкт привезли 100-тонний кран для влаштування буронабивних паль.

 

 

 

 

Розпочинається етап будівництва опор тимчасового мосту.

 

Встановлення тимчасового мосту розвантажить міжнародну трасу до пункту пропуску на україно-румунському кордоні «Порубне-Сірет» та відкриє короткий шлях до МАПП «Красноїльськ – Вікову де Сус» адже аварійний міст через гірську річку Прут було демонтовано наприкінці 2021 року і відтоді транспорт до кордону змушений рухатися в об’їзд. Через повномасштабне вторгнення рф на територію України ремонт споруди довелося призупинити.

 

Крім цього, за допомогою тимчасового мосту відновиться сполучення між населеними пунктами Чернівецької області. Через особливості ландшафту та річища Пруту навіть найкоротший об’їзний шлях до Глиниці становить кілька десятків кілометрів.

 

Для того, щоб тимчасова переправа могла якомога швидше запрацювати, Агентство відновлення вирішило використати передані норвезькими партнерами тимчасові металеві конструкції. Вони монтуються максимально швидко, наче конструктор, без використання спеціальної мостової техніки.

 

 

 

 

Усього Норвегія передала Агентству відновлення 10 тимчасових мостових конструкцій. Перша партія прибула в Україну 11 січня. Після вивчення тонкощів монтажу конструкцій, Агентство відновлення розподілило мости на ділянки державних доріг, де терміново потрібно поліпшити проїзд.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: , , ,