У Черкасах з першого липня працює система безготівкового безконтактного розрахунку у 81 муніципальному тролейбусі.

Це перший досвід безготівкового розрахунку у черкаському комунальному транспорті, де до цього готівка була єдиним можливим способом оплати.

 

Пасажири можуть розрахуватися за проїзд кількома способами: карткою будь-якого банку, телефоном чи смарт-годинником, які підтримують технологію NFC, або ж придбати одноразові квитки в мережі платіжних терміналів.

 

Зазначається, що інфраструктурний проєкт передбачає безготівкову оплату у 81 комунальному тролейбусі.

 

Над впровадженням безготівкової системи оплати проїзду працювала компанія «Смарт Тікет Технолоджі» спільно із платіжною системою «Visa».

 

«Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в місті Черкаси та його безготівкової оплати забезпечить прозорість здійснення пасажирських перевезень та збільшення дохідної частини від здійснення перевезень, належний контроль пільгових перевезень і зручність оплати», – сказав засновник ТОВ «Смарт Тікет Технолоджі» Павло Романішин.

Контроль за оплатою проїзду в тролейбусах здійснюватимуть контролери. Банківська картка буде перевірятися за допомогою ручного валідатора: він відображатиме час та дату здійснення проплати.

 

«Найближчим часом ми імплементуємо можливість користування мобільним додатком, який дозволить людям оптимізувати свої витрати на проїзд, – говорить комерційний директор компанії «Смарт Тикет Технолоджи» Вадим Чередняк. – Наступний етап – це впровадження картки містянина.»

Для людей, які мають право на пільги, пенсіонерів за віком, учнів, студентів, медичних працівників комунальних закладів, соціальних працівники територіальних центрів зберігається безоплатний проїзд. Для цього із собою необхідно мати при собі відповідні посвідчення. Для решти пасажирів вартість квитка становитиме 10 гривень.

 

«Впровадження електронного квитка – це один із тих кроків, який необхідний для створення комфорту і зручності транспорту в нашому місті. Відтепер матимемо прозорий контроль за оплатами проїзду. У перспективі за допомогою автоматичної системи оплати обліку проїзду ми зможемо аналізувати поїздки пасажирів. Це дозволить у разі необхідності скоригувати рух транспорту, де потрібно – змінювати схеми руху маршрутів, збільшувати чи зменшувати кількість машин», – розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

 

                          Фото: Черкаська міська рада