На сесії Черкаської міської ради підтримали електронну петицію щодо продовження часу роботи автобусів.

Тепер департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради має забезпечити продовження часу роботи міських автобусів.

 

Також депутати частково підтримали петицію щодо запровадження безкоштовного проїзду в тролейбусах для переселенців на час дії воєнного стану. Це питання додатково мають вивчити департамент економіки й розвитку та департаменту соціальної політики.

 

Одночасно Черкаська міська рада продовжує працювати над розробкою «Картки містянина». За словами її розробників, за допомогою цієї картки можна буде оплатити за проїзд у громадському транспорті Черкас, мати низку привілеїв та бонусів, зокрема, знижки у деяких закладах, оплата комунальних платежів тощо.

 

«Впровадження картки містянина в транспорті – це перше і головне завдання. І зволікати з цим більше не можна, бо в окремих пасажирів уже спостерігаємо розвиток негативної звички не сплачувати за проїзд, – переконаний заступник міського голови Черкас Павло Валенчук. – Водночас «Картка містянина» – не лише для проїзду в міському транспорті; сфера її застосування набагато ширша. І правильне впровадження цього сучасного сервісу вимагає від представників різних структурних підрозділів міської ради вміння дивитись на питання ширше, ніж виключно в рамках своєї сфери відповідальності, що не завжди легко дається чиновникам. Тож зараз ми розробляємо алгоритм спільних дій відповідних департаментів і служб».