10 травня 2023 року Транспортна компанія міста Острава (DPO) опублікувала повну тендерну документацію для одного з найбільших замовлень у своїй історії. У конкурсі з орієнтовною ціною 2,25 мільярда крон замовлено до 25 трамваїв.

 

Перевізник візьме на себе зобов’язання придбати 16 транспортних засобів, для інших дев’яти буде опціон. Обслуговування трамваїв також буде частиною замовлення.

 

Трамваї мають бути односторонніми та низькопідлоговими. Необхідна максимальна швидкість – 80 км/год.

 

Місткість вагона повинна бути не менше 240 осіб та не менше 30% сидячих місць. Таким чином, вони будуть значно більшими, ніж остання поставка трамваїв 39T від Škoda Transportation.

 

Обладнання також має включати камеру зіткнення, систему запобігання зіткненню з можливістю автоматичного гальмування або, наприклад, автоматичний пандус для користувачів інвалідних візків.

 

Трамваї повинні бути обладнані кондиціонером, USB-портами в кількості не менше 20 одиниць та 21 камери системи відеоспостереження на один транспортний засіб.

 

У трамваях передбачається підігрів пасажирських сидінь. Транспортні засоби повинні бути оснащені поворотними шасі, довжина трамвая може становити максимум 32 метри.

 

На поставку трамваїв виробник матиме 32 місяці, тобто більше двох з половиною років. Конкурсу передували попередні ринкові консультації, в яких брали участь сім компаній: Alstom, Cegelec, Modertrans, PESA, Pragoimex, Škoda Transportation і Stadler.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Zdopravy.cz

 

Позначки: , , ,