В Україні з 16 травня в частині міст та областей повернуть фіксацію порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

За словами очільника МВС України Дениса Монастирського, фіксація порушень ПДР — це одна зі складових частин забезпечення безпеки громадян. А також — це один із показників загальної цивілізованості держави. Через це камери в Україні знову запрацюють. Але не всюди.

 

«Камери не працюватимуть на тимчасово окупованих територіях. Наразі вони проходять тестування і з понеділка запрацюють, навіть, у тих населених пунктах, які раніше були окуповані російською армією», — наголосив Міністр внутрішніх справ.

Також міністр зазначив, що підрозділи Нацполіції, які були залучені у відсічі збройній агресії рф, у тих регіонах, де це можливо, уже повертаються до виконання безпосередньо поліцейських функцій, наприклад, патрулювання.

 

«Переконані, що робота Системи автоматичної фіксації порушень ПДР, як і в попередній період, дозволить зменшити кількість ДТП, оскільки саме порушення швидкісного режиму є причиною номер один для ДТП зі смертельними наслідками», – зазначив перший заступник очільника МВС Євгеній Єнін.

Він наголосив, що інформація, яку фіксують камери автоматичної фіксації порушень ПДР, надійно захищена.

 

«З початку широкомасштабної агресії рф проти України жоден реєстр чи база даних, якою володіє МВС або підконтрольні йому центральні органи виконавчої влади, жоден документ не потрапив до рук ворога. Всі камери автоматичної фіксації порушень ПДР так само працюють в режимі, що забезпечує конфіденційність передачі даних», – поінформував Єнін.

Повідомляється, що відсьогодні автофіксація запрацює на автомобільних дорогах міст Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської областей.

 

Всього працюватимуть 128 камер, які розташовані у 20 містах та 10 областях.

 

                                    Джерело фото: соцмережі