Трамвай нового покоління TNG вийшов на маршрути у Брюсселі. У 2020 році міська транспортна компанія STIB замовила вдосконалену модель і днями перший транспортний засіб вже почав курсувати на лінії 51.

 

TNG – це сучасна версія найновіших трамваїв, які наразі курсують у мережі STIB (T3000 та T4000).

 

STIB замовила 90 трамваїв замість старих моделей, однак спочатку кожен з них мають випробувати на дистанції до 1000 кілометрів, перш ніж вони зможуть перевозити пасажирів.

 

TNG курсуватиме на завантаженій лінії 51 між Міді та Штаде. Іх виводитимуть на маршрути міста поступово.

 

 

 

 

Трамвай довжиною 32 метри має 182 місця, включаючи 47 місць для сидіння, трамвай довжиною 43 метри має 256 місць, включаючи 65 місць для сидіння. Вагони мають широкі двері та низьку підлогу для розміщення людей на інвалідних візках.

 

У транспортному засобі також є два багатофункціональні місця для подорожуючих з колясками. Також TNG обладнаний ручними пандусами, вбудованими в підлогу, щоб допомогти людям сідати та виходити, особливо на зупинках, які ще не мають адаптованих платформ; чутливими кромками на рівні кожних дверей; зовнішніми дзеркалами-камерами на додаток до звичайних дзеркал заднього виду; передньою камерою для зменшення сліпої зони, пристроями виявлення перешкод тощо.

 

Передня частина трамвая містить елементи з гнучкого матеріалу, призначені для зменшення ударів у разі зіткнення, а також пристрій контролю сходження з рейок.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на ЦТС

 

Позначки: , ,