Українські компанії, які здатні будувати дороги, зазнали значних збитків або були повністю знищені через бойові дії.

«Внаслідок збройної агресії усі проєкти будівництва, капітального та поточного середнього ремонту державних доріг довелося заморозити. Без роботи залишилися тисячі працівників підрядних організацій, в тому числі державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України», – зазначається в повідомленні Укравтодору.

Окремо у пресслужбі проілюстрували наслідки бойових дій на виробничій базі компанії “Автомагістраль-Південь” у тимчасово окупованому Токмаку.

 

«Підприємства розтрощили, спецтехніку понівечили. Окупанти викрали паливно-мастильні матеріали, пограбували склади», – коментує ситуацію відомство.

Загалом, за сьогоднішніми підрахунками, через військові дії в Україні дорожні компанії втратили 200 виробничих баз. У тому числі – 40 асфальтобетонних заводів, кожен з який коштує десятки мільйонів гривень.

 

Пошкодили та знищили півтисячі автомобілів різних видів, більш ніж 300 одиниць спеціальної техніки, кожна з яких вартує не менше 3-4 мільйонів гривень: катки, грейдери, навантажувачі, маніпулятори, цистерни тощо.

 

Фото: Укравтодор