МІУ обговорює з міжнародними партнерами можливість фінансування “проєктів виживання”

Заступниця міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко провела робочу зустріч з представниками Світового банку щодо першочергових інфраструктурних потреб України та залучення до фінансування “проєктів виживання”.  Про це пише CityTrans з посиланням на інформацію МІУ.

Протягом наступних 6-9 місяців МІУ планує реалізувати низку пріоритетних проєктів з відновлення транспортного сполучення між містами та нарощування експортного логістичного потенціалу.

Анна Юрченко переконує, що їхня реалізація дозволить Україні вистояти у війні, а економіці не зупинитись:

“Вдячні Світовому банку за готовність взяти участь в фінансування таких ініціатив. Наразі ми вже спільно обговорюємо можливість залучення 100 мільйонів доларів для проєктів на залізниці та в дорожньому господарстві. Окрім цього, разом працюємо над формування Трастового фонду для відновлення України, а також проєктного Офісу, який координуватиме цей процес. Розраховуємо, що Фонд стане одним із основних джерел коштів для інфраструктурного відродження України”, – заявила Юрченко.

Проєкти відбудови синхронізуються із впровадженням ключових реформ, зокрема реформи публічних закупівель, системи ціноутворення в будівництві, розроблення типових форм підрядних контрактів тощо.

Зазначається, що у переговорах також взяли участь представники Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України та Коаліції RISE Україна.

Позначки: , , , ,