В Німеччині на заводі Stadler у місті Фельтен  було представлено перший малогабаритний потяг метро типу JK для мережі берлінського U-Bahn.

 

 

У березні 2020 року оператор BVG завершив укладення рамкового контракту зі Stadler на суму 3 млрд євро на постачання до 1500 транспортних засобів із замовленням на початкову збірку 376 транспортних засобів. Вони поставлятимуться у двох варіантах: малогабаритні – типу JK для U-Bahn лінії 1-4 і великогабаритні типу J  лінії 5-9.

Транспортний засобів типу JK має 2 кузова шириною 400 мм. Двовагонний комплект довжиною 25·8 м зможе перевозити до 142 пасажирів, у тому числі 28 сидячих, а чотирьохвагонний комплект довжиною 51·6 м розрахований на 310 місць, у тому числі 88 сидячих. Кожен транспортний засіб матиме три осі з приводом у конфігурації 1A «Bo»; тягові двигуни потужністю 90 кВт забезпечуватимуть безперервну потужність 540 кВт для комплектів з двох вагонів і 1080 кВт для більш довгих агрегатів.

 «Очікування від наших нових поїздів високі», — сказав операційний директор BVG Рольф Ерфурт. «Тут, у Фельтені, транспортні засоби дійсно можна відчути як єдине ціле вперше. Ми вже бачимо, що відчуття простору всередині стало значно більшим, ніж у попередніх автомобілях, завдяки багатьом інноваціям.

Зараз важливо, щоб усі технічні компоненти були якісно поєднані та підготовлені до етапу тестування. Одне можна сказати напевно: високий рівень комфорту для наших пасажирів і технічна надійність роботи повинні бути забезпечені, щоб зробити U-Bahn ще більш популярною та ефективнішою основою місцевої транспортної системи Берліна в найближчі десятиліття».

 

Генеральний директор Stadler Deutschland Jure Mikolčić додав, що

«введення в експлуатацію перших транспортних засобів нової серії є важливою віхою в усьому виробничому процесі, особливо коли мова йде про індивідуальні поїзди, такі як поїзди для BVG. Берлінський поїзд U-Bahn складається приблизно з 4600 окремих компонентів, які вперше були зібрані разом у цьому поїзді. Зараз ми повністю зосереджені на точному введенні в експлуатацію нових поїздів для Берліна, щоб якнайшвидше поставити тестові транспортні засоби на рейки. З цією метою проектні групи Stadler і BVG тісно співпрацюють».

У жовтні розпочато введення в експлуатацію першого передсерійного поїзда. Очікується, що після завершення випробувального запуску, він буде переданий BVG навесні 2023 року. Серійні комплекти поїздів мають бути доставлені з початку 2024 року.

 

 

Про це пише CityTrans з посиланням на іформацію  Railway Gazette.

 

Позначки: , ,