Вашингтон позбавив «Аерофлот», Utair та Azur Air не лише доступу до продукції зі США, а й реекспорту американських товарів з інших країн. Посередникам, які ігноруватимуть накази, також загрожуватимуть певні санкції з боку США. Термін санкцій становить 180 днів і може бути продовжений, наголосили у Мінторгу США.

 

Це рішення пояснили «тривалими експортними порушеннями, пов’язаними з комплексним експортним контролем щодо Росії», запровадженим Міністерством торгівлі США.

 

«Ми закриваємо можливість не тільки прямого доступу до товарів зі США, але й реекспорту товарів американського походження з-за кордону. Будь-які компанії, які ігнорують наш експортний контроль, особливо ті, які роблять це на користь Володимиру Путіну та на шкоду українському народу, відчують усю міць заходів департаменту торгівлі», – заявила міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

Авіакомпанії, що потрапили під санкції, з часом не зможуть продовжувати виконувати міжнародні та внутрішні рейси, оскільки вони тепер «відрізані від міжнародної підтримки та американських запасних частин та супутніх послуг, необхідних їм для обслуговування та підтримки свого флоту», заявив помічник міністра торгівлі в Бюро промисловості та безпеки (BIS) Метью Аксельрод.