Одинадцять автобусів марки Mercedes-Benz вже прямують до столиці України завдяки спільному проєкту Посольства України в Латвії, мерії Риги та латвійського благодійного фонду Ziedot.lv.

 

«Друзі! 11 пасажирських автобусів, які  передала Києву влада Риги, вже перетнули кордон і прямують Україною до столиці. Автобуси завантажені майже 80 тонами гуманітарної допомоги», — заявив Кличко та оприлюднив відео колони автобусів.

Нагадаємо, що 26 квітня з Риги (столиці Латвії) відправили гуманітарний конвой – 11 міських автобусів для Києва, а також гуманітарний вантаж. Про це повідомляв посол України в Латвії Олександр Міщенко.

 

«11 автобусів марки Mercedes-Benz вирушили разом з гуманітарною допомогою для жителів Києва та Київської області, які постраждали від російської окупації. Як зазначалося попередньо, 11 міських автобусів рішенням Ризької міської ради було передано в якості гуманітарної допомоги місту-побратиму Києву з метою підтримки інфраструктури столиці України, яка постраждала внаслідок бомбардувань з боку росії», – зазначив Міщенко.

Він також додав, що зазначені автобуси після прибуття до столиці України будуть передані за участю віцемера Риги Едвардса Смілтенса голові Київської міської адміністрації Віталію Кличку.

 

                                               Фото: Facebook/Olexandr Mischenko