Компанія також запропонує версію автобуса на електроакумуляторах та водневих паливних елементах.

Німецька компанія Quantron оголосила про майбутню прем’єру власного електробуса довжиною 12 метрів. Його презентація повинна відбутися вже восени 2021 року, пише ЦТС.

Електробус буде доступний в 2-х варіантах. Обидва будуть приводитися в дію електродвигунами, але матимуть різні джерела живлення. Одна з моделей буде оснащена електричними батареями, інша – водневими елементами. Прем’єра другої моделі повинна відбутися навесні.

Машини будуть мати довжину 12 м з максимальною дальністю поїздки 280 км. Зарядка буде займати від 3 до 6 годин, в залежності від розміру акумулятора. Місткість автобуса складе 95 осіб. Автобус з електричними батареями повинен коштувати в середньому стільки ж, скільки автобус з дизельним двигуном, що, як підкреслює виробник, унікально.

Електробуси будуть проводитися у співпраці з консорціумом Ev Dynamics, що спеціалізуються на електромобілях і водні. Акумулятори для електричних автобусів будуть поставляти CATL, а паливні елементи – Ballard Power.

Нагадаємо, 12 жовтня на Конференції «Розвиток сталої мобільності в Україні» з Обеном Улуч, директором з продажів Ballard Power Systems у Європі, Азії, Африці та Індії говоримо про Енергетичні рішення для транспорту – FUEL Cell and Hydrogen.