Київська влада підтримала пропозицію киян запровадити оплату за проїзд банківсткою карткою в усіх видах громадського транспорту. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та розглянута мером Віталієм Кличком.

 

Авторка петиції Олександра Шейко зазначає, що у Києві при проїзді в тролейбусах та автобусах немає можливості придбати паперовий квиток, так само як і транспортну карту, на всіх зупинках або в салоні транспорту. Окрім того, квиток в додатку «Київ Цифровий» є ненадійним засобом оплати, оскільки він вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. А в столиці купувати транспортну карту для кількох поїздок недоцільно.

 

Мер Києва Віталій Кличко петицію підтримав. Він відповів, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати за проїзд банківською карткою покладено на оператора Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

 

«Технічні засоби АСОП, які встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства «Київпастранс», технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками», — додав Кличко.