За два тижні у Львові планують представити проєкт ухвали, яка регулюватиме створення швидкої процедури встановлення зарядних станцій у місті для електромобілів.

зарядні станції для електрокарів

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Мартинюк, передає “Еспресо.Захід“.

“За головування заступника міського голови Андрія Москаленка вже відбулось декілька стратегічних нарад з профільними чиновниками в цьому напрямку. Протягом наступних двох тижнів управлінці Львівської міської ради мають напрацювати проєкт ухвали, яка зможе визначити та регламентувати процес оформлення дозвільних документів для встановлення електрозарядних станцій у Львові”, – написав Мартинюк.

Зокрема, цей проєкт ухвали мав би передбачати такі моменти:

  • простий та зрозумілий порядок отримання дозволу на встановлення зарядних пристроїв;
  • узгодження дій відповідних підрозділів ЛМР та її комунальних підприємств щодо встановлення електрозарядних станцій як на існуючих парковках, так і біля багатоповерхових будинків;
  • спрощену процедуру отримання такого дозволу через ЦНАПи, зокрема можливість надання повного комплексу послуг щодо отримання дозвільної документації та безпосереднього встановлення (підключення) відповідного обладнання силами  КП “Львівсвітло”.

На думку депутата, врегулювання усіх цих питань значно економитиме час та ресурси львів’ян, вирішить проблему встановлення приладів для заряду електромобілів у зручних для мешканців локаціях: біля власного будинку, на стоянці підприємства чи у дворі багатоквартирних будинків.

“Водночас розвиток цього процесу серед населення не потребує від міста значних фінансових чи інших ресурсів: одна така зарядка не займає більше місця, ніж вуличний кавовий апарат. І навіть, при достатньо високій вартості придбання та підключення такого обладнання, значна частина прогресивних людей готові інвестувати у створення потрібної інфраструктури власні кошти. Місту потрібно лиш підтримати їхні ініціативи та допомогти у популяризації електротранспорту як такого”, – заявив Мартинюк.

Також найближчим часом депутат очікує від ПАТ “Львівобленерго” розрахунків приблизної вартості підключення до електромережі по ряду локацій.

Додамо, що число зареєстрованих електромобілів у Львівській області вже майже перетнуло позначку в 3000, а електрозарядних станцій встановлено лише близько сотні, жодна з яких не є комунальною, а з’явилась на території Львівщини виключно завдяки підприємцям чи ініціативним громадянам.

Нагадаємо, за словами голови комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР Ігора Зінкевича, до кінця літа у Львові можуть з’явитися нові станції для підзарядки електрокарів.

Позначки: , ,