Агентство відновлення капітально відбудовує п’ятий зруйнований міст, який був зруйнований в ході бойових дій на Харківщині.

 

 

 

Наразі облаштовується будівельний майданчик та монтуються елементи фундаменту.

 

З міркувань безпеки локацію не називається. Як і на кожному інфраструктурному об’єкті, координується робота з обласною військовою адміністрацією.

 

У результаті повномасштабного вторгнення росії на Харківщині було зруйновано 25 мостів. На 23 об’єктах проїзд забезпечують тимчасові переправи. Ще на 1 мосту забезпечили проїзд за допомогою аварійного ремонту. Втім, для повноцінної роботи логістичних коридорів області необхідна відбудова найважливіших мостів.

 

Відновлення транспортної інфраструктури — один із пріоритетів роботи Агентства у 2023 році. Крім цього під час повномасштабної війни реалізуються проєкти, які стосуються критичної, соціальної інфраструктури та житла.

 

Першочергово — у Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях, які найбільше постраждали від бойових дій.

 

Повну прозорість втілення проєктів забезпечить електронна система DREAM.

 

У відкритому доступі буде інформація про кожен етап реалізації — від реєстрації пошкоджень і руйнувань до фінансування, закупівель, процесу будівництва і до введення в експлуатацію.

 

Агентство відновлення вже пів року тестує один із ключових модулів системи DREAM.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

 

Позначки: , , ,