Польські прикордонники поступово повертають правила в’їзду до країни, що діяли до 24 лютого.

Останніми днями на українському кордоні з Польщею серйозно посилили контроль і тепер з України не можуть виїхати водії із тонованим склом.

 

Зазначимо, що в Польщі заборонено їздити з тонуванням скла більше 10%. Сьогодні цей критерій став одним із ключових для непропуску автомобілів у країну. На початку війни на це порушення заплющували очі, але тепер усе повернулося на свої круги.

 

Ніхто не попередив, що правила стали жорсткішими. І виходить, що ти проходиш український кордон, потім під’їжджаєш до польського — тобі повідомлять, що не пропустять через тонування, і доводиться повертатися назад в Україну. Знімати тонування і проходити всі митниці спочатку, — розповіла українка, чий автомобіль не пропустили.

Місцева поліція може оштрафувати водія на 3 тис. злотих (близько 20 тис. грн). Йдеться про авто, у яких є тонування лобового та переднього бокового скла. При цьому покарання передбачено як для власника авто, зареєстрованого в країні, так і на іноземних номерних знаках.

 

Прикордонники також можуть відмовити у перетині кордону машинам, які мають тріснуті фари, непрацюючі сигнали повороту чи інші ознаки технічної несправності, що створюють погрозу безпеці дорожнього руху або порушують вимоги охорони навколишнього середовища.

 

                                                      Джерело: УНН, Depositphotos