Від сьогодні, 22 липня, шість нових велопатрулів інспектуватимуть парки та громадські зони Тернополя.

З метою безпеки жителів та гостей Тернополя, у місті разом з автомобільними й пішими патрулями працюватимуть і велопатрулі. Вони контролюватимуть дотримання громадського порядку у тих місцях, де проїзд автотранспорту обмежений.

 

«У місті діє «Програма забезпечення обороноздатності військових формувань», якою передбачено спрямування додаткових заходів задля безпеки мешканців Тернополя. У межах цієї програми ми намагаємося максимально допомагати також і поліції, щоб правоохоронці могли успішніше та якісніше виконувати свої службові обов’язки та поставлені перед вами завдання. Адже саме завдяки праці поліцейських місто залишається безпечним», – зазначає міський голова Сергій Надал.

 

У патрульній поліції Тернопільщини зазначають, що щодня на велопатрулювання заступатиме шість поліцейських – три екіпажі по дві людини. Вони пройшли спеціальний відбір та мають при собі усі необхідні спецзасоби та документи, тому одразу зможуть реагувати та фіксувати правопорушення.

 

Поліцейські патрулюватимуть на велосипедах вдень – з 12 до 20 години, а в нічний час на службу заступатимуть піші наряди. Двоколісники для потреб поліції закупили за кошти місцевого бюджету.