Федеральні землі Берлін та Бранденбург (Німеччина) уклали з оператором DB Regio Nordost контракт на виконання пасажирських перевезень у транскордонному сполученні Берлін — Щецин (Польща). Розрахований на 12 років контракт охоплює перевезення в обсязі 1,3 млн поїздо-км/рік і набирає чинності в грудні 2026 р. Значне зростання обсягу перевезень щодо нинішнього рівня стане можливим завдяки завершенню робіт із укладання другого шляху та електрифікації транскордонної лінії Ангермюнде — Щецин.

На додаток до діючого маршруту RB66 між Щецином та Ангермюнде контракт передбачає нове сполучення RE9, яке зв’яже Щецин із центральним вокзалом та аеропортом Берліна. Поїзди обох маршрутів прямуватимуть із двогодинним інтервалом, в результаті на транскордонній ділянці Ангермюнде — Щецин інтервал становитиме 1 годину. Поїздка до Берліна займе 90 хв, що на 20 хв менше, ніж зараз.

Влада двох німецьких земель та Західно-Поморського воєводства планує сезонні продовження маршрутів до польських курортів Мендзиздроє та Свиноуйсьце на узбережжі Балтійського моря, а також туристичні поїздки вихідного дня, подібні до тих, що організовані у сполученні Берлін — Вроцлав.

Дев’ять чотиривагонних електропоїздів FLIRT XL будівлі Stadler замінять дизель-поїзди. У нових поїздах будуть місця для 255 пасажирів (включаючи осіб з обмеженою мобільністю), електричні та USB розетки, безкоштовний доступ до мережі Wi-Fi. Динамічна інформаційна система надасть пасажирам відомості двома мовами.

Про це пише CityTrans .

Позначки: