5 квітня українські та польські залізничники спільно провели тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм.

 

Таким чином, для пасажирів польського напрямку Рава-Руська (Львівська область) стане пунктом зручної пересадки між поїздом на євроколії 1435 мм та поїздом Укрзалізниці на українській колії 1520 мм, який у свою чергу домчить пасажирів до Львова.

 

Відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Укрзалізницею відновлено ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставровано вокзал на станції Рава-Руська.

 

 

«Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску. Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної», – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Тестовий рейс виконувався рухомим складом SN84-003 польської SKPL.В компанії зазначили, що це був перший польський пасажирський потяг, який заїхав на територію України з моменту початку повномасштабної війни.

 

 

Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого буде оголошено дату старту регулярного сполучення.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

 

Позначки: , , ,