Першу партію електротранспорту за новою угодою з ЄІБ міста можуть отримати вже цього року

За кредитною угодою «Міський громадський транспорт II» між Україною та Європейським інвестиційним банком закуплять екотранспорт для 18 міст, повідомили в уряду.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков уточнив, що першу партію екотранспорту міста отримають вже цього року.

 «Це сучасний екотранспорт, який знизить рівень забруднення повітря у містах, а також створить додаткові умови для розбудови енергетичної незалежності країни», — розповів Міністр.

Всього у другій фазі проєкту візьмуть участь 18 міст: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

За умовами другої фази проєкту, обсяг кредитних коштів складає 200 млн євро, а термін погашення – 22 роки.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів України схвалив залучення коштів позики від ЄІБ для реалізації проєкту “Міський громадський транспорт України II”. Програма є продовженням проєкту «Міський громадський транспорт», який реалізовувався в Україні з 2017 року. Загальна вартість обох фаз проєкту «Міський громадський транспорт» складає 400 млн євро.

В рамках першої фази проєкту були оновлені парки громадського транспорту в Києві, Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську і Чернівцях.

Позначки: , , ,