3 автобуси Solaris та 25 трамвайних вагонів марки Tatra отримало місту Конотоп у Сумській області від чеського міста Острава.

 

«Міська рада Острави прийняла рішення про передачу місту Конотоп додатково ще трьох комфортабельних автобусів Solaris та 25 трамвайних вагонів марки Tatra, які практично в ідеальному технічному стані», – повідомив міський голова Конотопу Артем Семеніхін

Артем Семеніхін також додав, що трамваї, які передало Конотопу в лютому поточного року місто Варшава, вийдуть на маршрут через два тижні.

 

 

У Конотопі – одна з найкоротших трамвайних систем в Україні протяжністю 28 км, на яких розташовано всього 3 маршрути. Запуск курсування трамваїв у Конотопі був ініційований самими мешканцями, й ними ж трамвайна система була збудована у 1949 році.

 

Будівництво відбувалося за участі не менше ніж 3000 містян «методом народного будівництва», без фінансування й без затвердженої проектно-кошторисної документації. Рейки, шпали, трамвайні вагони та трансформатори для старту своєї системи місто отримало в подарунок від залізниці та від декількох міст.

 

В 2018 році контопський трамвай припиняв, але потім відновлював роботу. В 2019 році місто отримало 9 вживаних вагонів Tatra від Риги.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на ЦТС